5 redenen om freelancers in te schakelen

Als bedrijf is het inschakelen van freelancers en tijdelijke werkkrachten een slimme zet. Het biedt namelijk verschillende voordelen die jouw bedrijf vooruithelpen, zodat jouw projecten en doelstellingen sneller gerealiseerd worden.

Het artikel is opgedeeld in verschillende secties:

young girl freelancer

Flexibiliteit

Ten eerste, het inschakelen van freelancers en tijdelijke werkkrachten geeft bedrijven de mogelijkheid om flexibeler te zijn. Wanneer er bijvoorbeeld een tijdelijk project is, kan er snel en efficiënt extra personeel worden ingeschakeld zonder dat er langdurige contracten moeten worden afgesloten. Dit bespaart tijd en geld.

Nieuwe kennis en vaardigheden

Ten tweede, freelancers en tijdelijke werkkrachten brengen nieuwe kennis en vaardigheden met zich mee. Ze hebben vaak ervaring in verschillende bedrijven en sectoren, waardoor ze een frisse kijk hebben op de activiteiten van jouw organisatie. Dit kan leiden tot vernieuwende ideeën en oplossingen.

Kostenbesparing

Ten derde, het inschakelen van freelancers en tijdelijke werkkrachten kan kostenbesparend zijn. Bedrijven hoeven geen extra kosten te maken voor bijvoorbeeld ziekteverlof, vakantiedagen of pensioenregelingen. Daarnaast hoeft er geen extra kantoorruimte of apparatuur te worden aangeschaft.

Tijdbesparing

Ten slotte, het inschakelen van freelancers en tijdelijke werkkrachten kan tijdbesparend zijn. Bedrijven hoeven geen tijd te besteden aan het werven en selecteren van nieuwe werknemers. Freelancers en tijdelijke werkkrachten kunnen snel worden ingeschakeld wanneer dat nodig is.

Kortom, het inschakelen van freelancers en tijdelijke werkkrachten biedt bedrijven veel voordelen. Het maakt bedrijven flexibeler, brengt nieuwe kennis en vaardigheden met zich mee, is kosten- en tijdbesparend en kan leiden tot vernieuwende ideeën.

Voorbeelden van Freelance management systemen

Als je op zoek bent naar een manier om je freelance personeel te beheren, dan is een Freelance Management System (FMS) wellicht iets voor jou. Een FMS is een systeem dat bedrijven of individuen gebruiken om hun freelance management te stroomlijnen 1. Het helpt bij verschillende taken zoals freelancer onboarding, management, tracking, betalingen en rapportage 1. Er zijn verschillende FMS-oplossingen beschikbaar op de markt die bedrijven kunnen gebruiken om hun freelance personeel te beheren. Worksuite is bijvoorbeeld een aanpasbare oplossing om je wereldwijde freelancer- en contractornetwerk te laten groeien en organiseren 2. Bonsai biedt ook een FMS-oplossing die helpt bij het stroomlijnen van freelance management 1. Andere populaire FMS-oplossingen zijn onder meer Deel, Field Nation en Fiverr Enterprise 3.

ExtraExpertise.be is een andere interessante oplossing. Als nieuwkomer op de markt maken wij het verschil door betaalbare totaaloplossing aan te bieden voor opdrachtgevers en professionele freelancers, die wij willen ontzorgen door hen te helpen van het plaatsen tot een opdracht tot de selectie, onboarding, opvolging en uitbetaling. Gedurende heel de samenwerking met jouw freelancers en flexibele werkkrachten zijn wij jouw compagnon de route

Ik hoop dat dit artikel nuttig was voor jou! Laat me weten als je nog vragen hebt.

Meer weten over ExtraExpertise?

Boek een vrijblijvende demosessie
23 Comments
characters remaining
avatar John Doe 2 min ago

I really like that the Pixel uses a lot of Bootstrap 4's classes to position elements across the website. I also like the fact that we can get a version of the code without Sass if needed.

When is the next product coming? :)

4 likes
characters remaining
avatar James Curran 2 min ago

Hi John Doe,

We're happy to hear you like our product. A new one will come soon enough!

2 likes
characters remaining
avatar James Curran 2 min ago

Hey there! We want to say that you're awesome and we think you'll build great websites! Why not use Pixel to make things easier?

4 likes
characters remaining

relay/0?turn=on