Eenvoudig samenwerken met freelancers dankzij een Freelance Management Systeem

Recente cijfers van de Antwerp Management School en SD Worx leren we dat maar liefst 97% van de Belgische bedrijven regelmatig freelancers inschakelt. Bij het samenwerken met freelancers komen net zoals bij het werken met vaste werknemers wat administratie kijken. Dit artikel geeft bedrijven inkijk en uitleg hoe een Freelance Management Systeem jou als HR verantwoordelijke of bedrijfsleider kan ontzorgen zodat jij nog meer voordelen bij het werken met freelancers.

Het artikel is opgedeeld in verschillende secties:

frustrated Manager because he is not using ExtraExpertise

Wat is een Freelance management Systeem?

Een Freelance Management Systeem (FMS) is een softwareplatform dat bedrijven helpt bij het beheren van hun freelancers en hun projecten. Het is een tool die de communicatie, samenwerking, administratie en betalingen tussen bedrijven en freelancers vergemakkelijkt.

Een FMS biedt een centraal platform voor bedrijven om hun freelancers te vinden, in te huren en te managen. Het stelt bedrijven in staat om projecten toe te wijzen aan freelancers, deadlines en deliverables vast te stellen, en feedback te geven op het werk van de freelancer.

Een FMS biedt ook verschillende administratieve functies, zoals het bijhouden van gewerkte uren, het opstellen van contracten, het uitvoeren van facturatie en het verwerken van betalingen. Dit helpt bedrijven om de administratieve lasten te verminderen die gepaard gaan met het werken met freelancers.

Verder kan een FMS ook functies bieden om de kwaliteit en prestaties van freelancers te beoordelen en te beheren. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld ratings en beoordelingen van freelancers bekijken, en gebruik maken van geautomatiseerde tools om de vaardigheden en ervaring van freelancers te evalueren.

Kortom, een FMS is een tool die bedrijven helpt om hun freelance management te stroomlijnen en te optimaliseren. Het biedt een centraal platform voor communicatie, samenwerking, administratie en betalingen tussen bedrijven en freelancers, wat kan leiden tot meer efficiëntie en betere resultaten.

Voordelen voor agencies en bedrijven

Een Freelance Management Systeem (FMS) biedt verschillende voordelen voor agencies en bedrijven die met freelancers werken, waaronder:

 1. Centralisatie van freelance management: Een FMS biedt een centraal platform voor het beheren van alle freelancers en projecten, wat het gemakkelijker maakt om de administratie en communicatie te stroomlijnen.
 2. Verbeterde efficiëntie: Met een FMS kunnen agencies en bedrijven efficiënter werken door het verminderen van administratieve lasten zoals urenregistratie, facturatie en betalingsverwerking. Dit geeft meer tijd en focus voor belangrijkere taken.
 3. Betere communicatie en samenwerking: Een FMS biedt een platform waarop freelancers en opdrachtgevers kunnen communiceren en samenwerken, waardoor de samenwerking soepeler verloopt.
 4. Meer inzicht in prestaties: Een FMS kan rapportages en analyses bieden over de prestaties van freelancers en projecten, waardoor agencies en bedrijven beter kunnen begrijpen welke freelancers het meest succesvol zijn en waar verbeteringen nodig zijn.
 5. Betere kwaliteitsborging: Een FMS kan helpen bij het implementeren van strikte kwaliteitsborging door bijvoorbeeld het aanbieden van rating- en beoordelingssystemen en door het verstrekken van relevante informatie over freelancers om zo beter geschikte kandidaten te selecteren.
 6. Gemakkelijker naleving van wet- en regelgeving: Met een FMS is het gemakkelijker om te vlidoen aan de wet- en regelgeving die van toepassing is op het werken met freelancers, zoals belastingen, contracten en betalingsverwerking.

Kortom, een FMS biedt tal van voordelen voor agencies en bedrijven die met freelancers werken. Het biedt een centraal platform voor het beheren van alle aspecten van freelance management, waardoor bedrijven efficiënter kunnen werken, de samenwerking en communicatie verbetert, de kwaliteit van het werk verbetert en de naleving van wet- en regelgeving wordt vergemakkelijkt.

Voor welke bedrijven is een FMS interessant?

Bedrijven in vrijwel elke sector en van elke omvang kunnen gebruik maken van een Freelance Management Systeem (FMS) als zij regelmatig werken met freelancers. Enkele voorbeelden van bedrijven die een FMS kunnen gebruiken zijn:

 1. Marketing- en reclamebureaus: Bedrijven die zich richten op marketing en reclame werken vaak met freelancers voor bijvoorbeeld grafisch ontwerp, copywriting, social media beheer, en dergelijke.
 2. IT-bedrijven: IT-bedrijven kunnen freelancers inzetten voor softwareontwikkeling, netwerkbeheer, en cybersecurity.
 3. Media en uitgeverijen: Bedrijven in de media- en uitgeverijbranche maken vaak gebruik van freelancers voor redactionele en journalistieke taken, fotografie, en videoproductie.
 4. E-commercebedrijven: Bedrijven die zich richten op e-commerce kunnen freelancers inhuren voor webdesign, productfotografie, en copywriting.
 5. Horecabedrijven: Horecabedrijven kunnen freelancers inzetten voor bijvoorbeeld catering, evenementenorganisatie, en horecapersoneel.

Kortom, elk bedrijf dat regelmatig met freelancers werkt, kan profiteren van de voordelen van een FMS. Dit geldt voor bedrijven in vrijwel elke sector en van elke omvang.

Voordelen voor freelancers

Een Freelance Management Systeem (FMS) biedt ook voordelen voor freelancers, waaronder:

 1. Toegang tot meer opdrachten: Een FMS biedt freelancers toegang tot een groter aantal opdrachten en klanten, waardoor zij hun kansen op werk en inkomsten kunnen vergroten.
 2. Meer efficiëntie: Met een FMS kunnen freelancers efficiënter werken door het verminderen van administratieve lasten zoals urenregistratie en facturatie, waardoor zij meer tijd kunnen besteden aan hun werk.
 3. Betere communicatie en samenwerking: Een FMS biedt een platform waarop freelancers en opdrachtgevers kunnen communiceren en samenwerken, waardoor de samenwerking soepeler verloopt.
 4. Snellere betaling: Een FMS kan zorgen voor een snellere betalingsverwerking en betere betalingsgaranties, waardoor freelancers minder tijd en middelen hoeven te besteden aan het achterhalen van betalingen.
 5. Betere zichtbaarheid: Een FMS kan freelancers helpen om hun profiel te verbeteren en hun zichtbaarheid te vergroten, waardoor zij meer kans maken om benaderd te worden door potentiële klanten.
 6. Kwaliteitscontrole: Een FMS kan helpen bij het implementeren van strikte kwaliteitsborging door bijvoorbeeld het aanbieden van rating- en beoordelingssystemen en door het verstrekken van relevante informatie over klanten om zo beter te kunnen inschatten of een opdracht geschikt is voor hen.

Kortom, een FMS biedt freelancers verschillende voordelen, waaronder meer opdrachten, efficiëntie, betere communicatie, snellere betalingen, betere zichtbaarheid, en kwaliteitscontrole. Dit kan freelancers helpen om meer succesvol te zijn en hun carrière te laten groeien.

Voorbeelden van Freelance management systemen

Er zijn verschillende Freelance Management Systemen (FMS) beschikbaar op de markt, hieronder vind je vijf voorbeelden:

 1. Kalo: Kalo is een FMS dat zich richt op het beheer van freelancers, contracten en betalingen. Het biedt op maat gemaakte workflows en rapportages, integraties met andere tools, en een gebruiksvriendelijke interface.
 2. Upwork: Upwork is een online platform voor freelancers en opdrachtgevers, dat ook FMS-functies biedt zoals tijdregistratie, facturatie, en communicatie. Het platform biedt ook toegang tot een breed scala aan freelancers met verschillende vaardigheden.
 3. Freelancer Management System (FMS) van WorkMarket: Het FMS van WorkMarket is gericht op het helpen van bedrijven om hun freelancers te beheren en hun werkstroom te optimaliseren. Het biedt functies zoals workflowautomatisering, facturatie en betalingen, en integraties met andere tools.
 4. Shortlist: Shortlist biedt een FMS-platform voor bedrijven om hun freelancers te beheren, workflows te automatiseren en hun prestaties te volgen. Het platform biedt functies zoals tijdregistratie, rapportage en analyse, en communicatie met freelancers.
 5. TalentDesk.io: TalentDesk.io biedt een FMS-platform dat bedrijven helpt bij het beheren van hun freelance talent en projecten. Het biedt functies zoals een talentpool, projectbeheer, facturatie en betalingen, en integraties met andere tools zoals Slack en Google Drive.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele Freelance Management Systemen die beschikbaar zijn. Het juiste FMS voor jouw bedrijf hangt af van de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Meer weten over ExtraExpertise?

Boek een vrijblijvende demosessie
23 Comments
characters remaining
avatar John Doe 2 min ago

I really like that the Pixel uses a lot of Bootstrap 4's classes to position elements across the website. I also like the fact that we can get a version of the code without Sass if needed.

When is the next product coming? :)

4 likes
characters remaining
avatar James Curran 2 min ago

Hi John Doe,

We're happy to hear you like our product. A new one will come soon enough!

2 likes
characters remaining
avatar James Curran 2 min ago

Hey there! We want to say that you're awesome and we think you'll build great websites! Why not use Pixel to make things easier?

4 likes
characters remaining

relay/0?turn=on